Hrebienok praskal vo švíkoch, stredisko zaznamenalo rekordné čísla

STARÝ SMOKOVEC (7. február 2013) – S rekordnými číslami sa túto zimnú sezónu roztrhlo vrece. Po Medzinárodnom festivale ľadových sôch s názvom Tatry Ice Master 2013 (TIM), ktorý sa uskutočnil minulý víkend na Hrebienku v stredisku Vysoké Tatry Starý Smokovec, hodnotí event aj samotné stredisko. Návštevnosť  počas troch dní trvania festivalu (od 1. do 3. februára 2013) takmer prekročila podľa usporiadateľov Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry 21‐tisícovú hranicu.

Do strediska prichádzali doslova húfy nadšených rodičov s deťmi, ale aj zvedavci, ktorí sa napriek neprajnému počasiu predsa len rozhodli vykročiť z teplého domova a zúčastniť sa tohto netradičného ľadového maratónu. Turnikety v stredisku Vysoké Tatry Starý Smokovec zaznamenali počas troch dni 10 422 prechodov. Ľudia prichádzali na Hrebienok buď pozemnou lanovkou alebo uprednostnili peší výlet. Počas trvania TIM sa predalo spolu 500 litrov  čaju, 210 litrov gulášovej polievky,70 kg párkov, 100 kg klobás, 150 kg varenej kukurice a uzimených návštevníkov rozohrialo 1 050 pohárikov alkoholu.

Deti sa s rodičmi vybláznili na snežnom hrade a zažili najdlhšiu sánkovačku na 2,6 kilometrovej sánkarskej dráhe alebo si vyskúšali snowtubing – jazdu na snežnom tobogáne. Počas akcie zaznamenala    požičovňa Tatry Motion pri údolnej stanici pozemnej lanovky 12% nárast výpožičiek saní.

Tatranské hotely v Starom Smokovci boli počas uplynulého víkendu vyťažené na 90 percent. Najstarší Grandhotel Starý Smokovec   hostil okrem domácich návštevníkov aj klientelu z Rakúska, Nemecka, Írska, Ukrajiny aj    Talianska. Služby Grandhotela využilo aj 8 súťažných tímov TIM zo Slovenska, Srbska, Maďarska,  Českej republiky, Švédska, Fínska, Poľska a Francúzska, ktoré si po celodennom vymrznutí pri ľadových sochách dopriali luxuné wellness služby v tunajšom Grand Spa.

Tlačová správa, Tatry mountain resorts, a.s.
Zdroj: http://www.tmr.sk/tlacove_spravy.html
Foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *