MISS PES ROŽŇAVA 2012

Miesto: Rožňava, areál hvezdárne, Lesná 1.

Termín: 9.6.2012 od 11:00

Organizátor: Gemerské osvetové stredisko (GOS) Rožňava

Spoluorganizátor: Občianske združenie Život je pes

9„Pravdepodobne celoslovenskou novinkou bude naše Psie kino, ktoré uvedie krátke vzdelávacie filmy na tému ako odnaučiť psa od zlozvykov, spojené s výkladom odborníka“ hovorí za organizátorov riaditeľka Gemerského osvetového strediska Mgr. Helena Novotná. Maškrtné psie jazýčky určite si zgustnú na zdravých keksíkoch bez chémie a to priamo z výroby prvej psej pekárne z Košíc. Pripravené sú rôzne zábavné disciplíny, ktoré keď nezvládne pes, bude to musieť za neho urobiť gazda.

„Budeme hovoriť aj o canisterapii, nebude chýbať ani psí fotoateliér, či milé hračky pre psíkov pripravené klientmi Domova sociálnych služieb Amália v Rožňave. Nuž, a keďže toto podujatie sa uskutoční v našom zariadení, na rožňavskej hvezdárni, ponúkame návštevníkom aj virtuálnu prechádzku oblohou po stopách svorky lovca Orióna a skúsime tak vystopovať Veľkého a Malého psa“ s úsmevom pokračuje riaditeľka Novotná. Organizátori týmto podujatím chcú predovšetkým podporiť novovzniknutý rožňavský útulok, ale radi by upriamili pozornosť verejnosti na moderné spolužitie človeka a psa. „Som čerstvá psíčkarka, a nestačím sa čudovať, koľko prekážok – skôr zákazov majú majitelia psov v našom meste. Kým v zahraničí sú samozrejmosťou „animal friendly“ hotely, reštaurácie, obchodné domy, dokonca letecké spoločnosti, či cestovné kancelárie špecializujúce sa na dovolenky so štvornohými priateľmi, v našom meste chýbajú odpadové koše na psie exkrementy. O bezpečnom ohradenom výbehu na sídliskách môžeme tiež len snívať!“ dodáva H.Novotná.

Akcia takéhoto zamerania je prvýkrát organizovaná v Rožňave. Organizátori vyžadujú od majiteľov psov, aby sa preukázali očkovacím preukazom za účelom overenia platného očkovania a zdravotného stavu. Neodporúčajú však účasť háravým fenám. „Myslíme aj na zábudlivých majiteľov, preto budeme mať pripravené špeciálne stanovište s miskami s vodou, ale aj sáčky na psí trus. Veríme, že nám bude priať aj počasie, a tešíme sa na štvornohých chlpáčikov-miláčikov. Na veku, pohlaví, výške, farbe či rase nezáleží. Dôležitá je chuť pomôcť rožňavskému útulku, poradiť sa s odborníkmi a pobudnúť v prírode so štvornohými priateľmi.“ ukončí rozprávanie o pripravovanej akcii MISS PES Rožňava 2012 riaditeľka Gemerského osvetového strediska H. Novotná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *