Kto sa stane novým kráľom alebo kráľovnou detských čitateľov

Knižnica pre mládež mesta Košice začala hľadať nového kráľa/kráľovnú detských čitateľov. O titul sa môžu uchádzať čitatelia šiesteho a siedmeho ročníka základných škôl resp. prvého a druhého ročníka osemročných gymnázií.

Úlohou kandidátov bude absolvovať dve súťažné kolá a záverečný rozhovor s porotou

Súťaž o titul kráľa/kráľovnej detských čitateľov sa v košickej knižnici koná každoročne. Aktuálne bude pozostávať z dvoch súťažných kôl, ktoré určia finalistov. „Súťaž štartuje v pondelok 20. februára 2023 pobočkovými kolami. Pokračovať bude vyraďovacím semifinálovým kolom, ktoré pobeží od 3. marca 2023,“ hovorí k priebehu súťaže Kamila Prextová, riaditeľka knižnice a upresňuje, že prvé kolo bude prebiehať vo všetkých devätnástich pobočkách knižnice po celom meste. „Kým to prvé kolo, ako je to už tradičné, preverí prehľad v literatúre, samozrejme s prihliadnutím na vek súťažiacich, cieľom druhého, semifinálového kola bude zistiť čitateľský profil jednotlivých adeptov/adeptiek na tento post. Za úlohu preto od nás dostanú vypracovať prezentáciu literárneho žánru, ktorý čítajú najradšej. Je jedno akú cestu si na to zvolia, či to bude power-pointová prezentácia, krátke video alebo nejaká esej, úvaha. Autorov najlepších prác si pozveme 30. marca 2023 o 10.00 hodine do pobočky LitPark, na Kukučínovej 2, Košice na záverečný rozhovor s porotou, ktorá následne určí absolútneho víťaza, nášho nového kráľa respektíve kráľovnú.“

Do súťaže o kráľovský titul sa môžu zapojiť čitatelia Knižnice pre mládež mesta Košice, žiaci 6. a 7. ročníkov základných škôl, alebo študenti I. stupňa osemročných gymnázií. „Kto získa kráľovský titul určí porota, tentoraz do nej zasadnú členovia knižničného parlamentu,“ dodáva na záver Kamila Prextová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *