Po sviatkoch prichádzajú choroby – Siahnite po overenej Vincentke a výrobkoch z nej

Skončili sa sviatky a školské voľno, s návratom žiakov do lavíc sa očakáva aj nárast tradičných zimných chorôb – angíny, zápalu priedušiek a chrípky. Školské a pracovné kolektívy, ale aj nákupné strediská, divadlá, plesy, či preplnené čakárne u lekárov a rady v obchodoch, vytvárajú ideálne podmienky na šírenie nákaz. Kašeľ, kýchanie a rozprávanie pomáhajú šíriť kvapkovú nákazu infekčných chorôb dýchacích ciest. Kto sa chce chrániť, mal by sa vyhýbať veľkým sústredeniam ľudí. Ak sa to však nedá, ostáva prevencia v podobe otužovania, zdravého stravovania s vysokým obsahom vitamínov  a inhalovania Vincentky, jej vstrekovania, preplachovania dutín  a kloktania. Pri začínajúcich ochoreniach dýchacích ciest pomáha aj pitie Vincentky, cmúľanie tabletiek s obsahom solí Vincentky, či naparovanie.

Kedy piť a kedy inhalovať

Riaditeľ Vincentky, a. s., ktorá má práva na plnenie tejto minerálky do fliaš, Jan Šumšal hovorí: ,,Každé z ochorení dýchacích ciest si vyžaduje určitý preferovaný spôsob aplikácie Vincentky a zároveň aj jednotlivé fázy ochorení si vyžadujú iný spôsob užívania Vicentky a liečiv s jej obsahom. Lekári odporúčajú, aby pacienti neinhalovali Vincentku v prípade akútnych problémov, ale aby ju inhalovali v rámci prevencie a doliečenia pri chronických stavoch. V akútnych prípadoch je najvhodnejšie jej pitie. Počas inhalácie sa rozprašuje na veľkosť častíc do 10 u. Väčšie kvapky 10 u a viac sa usadzujú v nosohltane, menšie prenikajú ako hmlovina hlbšie až do pľúcnych mechúrikov (alveol).“

Ako najúčinnejšie dopraviť Vincentku na potrebné miesta

Na čelné a prínosové dutiny je najlepšie používať plastovú kanvičku a Vincentku NASALIS.  Do nosa, prípadne aj do hrdla, je vhodná aplikácia Vincentky v spreji. Na hrtan a hornú časť priedušnice je dobré aj kloktanie Vincentky priamo z pohára alebo z fľaše. Na dolné cesty dýchacie, kam sa Vincentka nedá dopraviť predchádzajúcimi spôsobmi, je najlepšia jej aplikácia vdychovaním inhalátormi.

,,Ak nemáme inhlalátor, môžeme si pomôcť vdychovaním pár z vyvíjača pary, alebo varením Vincentky v odkrytom hrnci. Dobré je aj naparovanie pod uterákom. Pôsobí na dýchacie cesty horné i dolné, aj dutiny, pretože vtedy pozitívne účinkuje aj zahriatie parou. Rozširuje cievy, prekrvuje ich a pomáha zbaviť sa studených hlienov,“ konštatuje J.Šumšal.

Prevencia

Vincentka poslúži nielen pri liečbe, ale aj na prevenciu. Odporúča sa kloktať najmenej 2-krát denne, ráno a večer. Nosový sprej Vincentka slúži na ošetrenie sliznice nosohltanu. Zvlhčí sliznicu celej nosnej dutiny a nosohltan, predovšetkým pri pobyte v prostredí s nízkou relatívnou vlhkosťou vzduchu, v priestoroch s ústredným kúrením a v prostredí znečistenom prachovými časticami. Sprej nie je návykový, obsahuje 100% čistú prírodnú Vincentku a po spotrebovaní stačí doliať Vincentku z fľaše.

,,Vincentku môžete používať bez obáv ako podporný prípravok v prípadoch bakteriálnej i vírusovej infekcie dýchacích ciest. Slúži pre uvoľnenie dýchania pri akútnych (spreje) a pri chronických ochoreniach dýchacích ciest a alergiách. Vincentka je ideálna na prevenciu, pri ľahkom prechladnutí, na doliečenie kašľa a nádchy,“ vymenúva J. Šumšal.

Vincentka je vhodná aj pre dojčatá

Dodáva, že mamičky sa nemusia obávať podávať Vincentku úplne malým deťom, napríklad na uvoľnenie nosa od hlienov pre dýchanie. Pokojne sa o tom môžu poradiť s lekármi. Najlepšie je použiť sprej opatrne tak, aby sa nezasúval do nosovej dierky, ale použil sa v tesnej blízkosti. Pre kategóriu od 0 rokov je určený nosový sprejový aplikátor VINCENTKA NOSOVÝ SPREJ JUNIOR 0+. Má špeciálny aplikátor s nižším tlakom rozprašovača a užším koncom. Pre starších je VINCENTKA NOSOVÝ SPREJ STANDARD.

Vykašliavať a vykašliavať

,,Vincentka pomáha ako podporný prípravok pri vírusovej i bakteriálnej infekcii dýchacích ciest. Slúži na uvoľnenie dýchania pri akútnych a chronických ochoreniach dýchacích ciest a alergiách. Ideálna je aj na prevenciu, pri ľahkom prechladnutí alebo na doliečenie kašľa a nádchy. Najúčinnejšie je jej inhalovanie inhalátorom. Inhaluje sa náustkom alebo maskou a pritom sa zvlhčuje povrch sliznice dýchacích ciest. Zlepšuje sa tým obranyschopnosť jemných slizníc a inhalovanie prináša úľavu pri kašli,“ vysvetľuje J.Šumšal.

Vincentka, ale aj ďalšie prírodne minerálne vody v Luhačoviciach sú alkalické, hydrouhličitanochloridosodné, jódové vody, ktoré sú silne mineralizované (Na, K, Mg, Ca, Mn, chloridy, bromidy, jodidy, sírany) s vysokým obsahom voľného oxidu uhličitého. Pri inhalácii minerálnych vôd sa uplatňuje ich komplexný účinok. Inhalácie minerálnych vôd zrieďujú hlieny (majú účinok mukolytický), ovplyvňujú lokálny metabolizmus sliznice dýchacích ciest,  znižujú dráždivosť slizníc horných ciest dýchacích, zvyšujú sekrécie, čím sa uľahčuje vykašliavanie zlepšením funkcie riasinkového epitelu a majú aj protizápalový účinok.

Vincentka, a. s., vyvinula celú škálu výrobkov na báze minerálky Vincentky. Samotná Vincentka sa používa priamo pri výrobe sirupov a sprejov. Z Vincentky sa vyrába destiláciou koncentrát na výrobu zubných pást  a hydratačných krémov. Z koncentrátu Vincentky sa ešte extrahuje soľ, ktorá sa používa pri výrobe pastiliek. Pastilky sú vhodné na regeneráciu hlasiviek, na osvieženie a zvlhčenie sliznice dutiny ústnej. Sú veľmi dobré pri ochoreniach hrdla, angínach, ale aj pri strate hlasu, oslabení hlasiviek. Často ich používajú speváci, moderátori, spíkri, ľudia ktorí pracujú hlasom. Sirup s obsahom rastlinných extraktov zo skorocelu a materinej dúšky pomáha pri kašli, koncentrát slúži na preplachovanie dutín, krémy na podporu starostlivosti o pokožku a zubná pasta čistí a ošetruje.

Viac na:www.vincentka.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *