Návštevu urológie neodkladajte na neskôr

Zdravotné komplikácie nám vedia poriadne skomplikovať život. Začíname ich ale riešiť až keď je zle, pričom prvé príznaky sme zbadali už dávnejšie.

Ak vás trápia problémy s močovým ústrojenstvom alebo s problémy s mužskými pohlavnými orgánmi, je potrebné ísť na urológiu. Najskôr si však budete musieť ísť pre výmenný lístok k obvodnému lekárovi. Ak sa ale chystáte na súkromnú kliniku, výmenný lístok by se nemali potrebovať.

Kedy sa obrátiť na urológa a ako prebieha vyšetrenie?

Kedy je potrebné ísť na urológiu?

Návšteva každého lekára nie je pre pacienta príjemná. Návšteve urológie sa ale nevyhnú tí, ktorím sa objavili na semenníkoch hrčky, trápia ich urologické zápaly, ochorenia prostaty, komplikácie pri sexuálnom styku (problémy s erekciou). Chodievajú tam aj muži, ktorí idú len na preventívne prehliadky, aby sa vyhli neskorším zdravotným komplikáciám.

Na urológiu chodia aj muži, ktorí plánujú zákrok obriezky a potrebujú predzákrokové konzultácie pred obriezkou, vazektómiou, alebo pred operáciou uzdičky.

Ak vás niektorý z týchto problémov trápi, objednajte sa na urologické vyšetrenie k špecialistovi na urológiu.

Ako prebieha vyšetrenie?

Keď prídete do ambulancie, musíte absolvovať prvé vyšetrenie. Počas neho s lekárom konzultujete všetky ťažkosti, ktoré vás trápia. Na základe zhodnotenia vášho zdravotného stavu vám urológ navrhne, ako problémy odstrániť a nastaví vám liečbu. V niektorých prípadoch vám lekár spraví odber krvi, či sonografické vyšetrenie. Ak vás trápia problémy s erekciou, bude od vás vyžadovať vzorku vášho ejakulátu. Pri zápaloch močového mechúra vás poprosí o vzorku moču.

Nemusíte sa ničoho báť. Lekár bude presne vedieť, čo má vedieť. Dôležité je vybrať si dobrú ambulanciu s dobrým urológom, ktorý vám nebude mať problémy stanoviť diagnózu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *