Pochutnajte si na tradičných jedlách z rôznych regiónov Slovenska

Nedáte dopustiť na jedlá našich starých mám? Teraz si ich môžete do sýtosti vychutnať v pivárni a reštaurácii Bokovka v Trnave a Bratislave či v Beer Palace. Čakajú na vás tradičné a chutné špeciality z rôznych kútov Slovenska. Poponáhľajte sa, folklórny food festival potrvá do 13.marca.

Špeciálne menu obsahuje nasledujúce jedlá:

PAPCÚN_s

PAPCÚN
Spišská špecialita – polievka so zemiakmi, sušenými hubami, slaninkou, kôprom a oškvarkami.

GEMERSKÉ GULE_s

GEMERSKÉ GULE
Gemerská špecialita – gule so zemiakového cesta, do ktorého je pridaná slaninka, klobáska a koreniny. Gule sú podávané s dusenou kyslou kapustou s údeným a krúpami.

TATARČANE PIROHY_s

TATARČANE PIROHY
Tieto pirohy z pohánkovej múky plnené tvarohom a zemiakmi pochádzajú zo Zemplína.

TVAROHOVÉ KNEDLE_s

TVAROHOVÉ KNEDLE
Región Tekov je známy týmito tvarohovými knedľami plnenými slivkami, posypanými strúhankou a čerstvým tvarohom.

SULC
Záhorácka špecialita Sulc je pripravená z bravčového kolena a zeleniny.

Viac informácií o skupine Bencik Culinary Group nájdete na www.bencikculinary.sk

Buďte prvý, kto pridá komentár.

Napíšte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.


*