V uplynulých 5 rokoch stúpol počet pôrodov v Šaci o 30%

V uplynulých piatich rokoch mali pôrody v Nemocnici Košice – Šaca rastúcu tendenciu. V porovnaní s rokom 2010 sa totiž v jednej z najväčších slovenských pôrodníc narodilo v roku 2015 o 431 detí viac, čo je 30% nárast. „Poskytujeme kvalitné zdravotnícke služby a môžeme sa pochváliť raritou, máme najmladší ale vysoko kvalitný tím špičkových lekárov, pôrodníkov, ktorí mamičky s obľubou vyhľadávajú,“ hovorí prednosta Gynekologicko – pôrodníckej kliniky MUDr. Ján Richnavský, PhD. Rodinné prostredie, príjemný vľúdny personál, napĺňanie potrieb, ktoré majú tehotné budúce mamičky a ich rodiny, to všetko sú dôvody, pre ktoré rodičia vyhľadávajú práva pôrodnicu v Nemocnici Šaca.

REKORDNÝ ROK 2015 – 1856 PÔRODOV

Rastúci trend pôrodov v šačianskej nemocnici pokračoval aj v uplynulom roku. Počet pôrodov v nemocnici v Šaci bol 1856, čo je nárast o 69 pôrodov v porovnaní s rokom 2014. „Chlapci pritom predbehli dievčatá, narodilo sa ich 984, dievčat 887. A takisto sa u nás narodilo 21 párov dvojičiek ,“ konštatuje prednosta.

Nemocnica Saca, Studentka, praktikantka, sestricka

POČET PÔRODOV CISÁRSKYM REZOM KLESÁ

Gynekologicko – pôrodnícka klinika v Šaci, s najvyšším počtom pôrodov na východnom Slovensku, je zamerané na starostlivosť o tehotné pacientky v priebehu tehotenstva, počas pôrodu a šestonedelia. Za veľké pozitívum možno označiť pokles pôrodov cisárskym rezom. V roku 2015 sme ich mali len 26,5 %, teda došlo k poklesu o 1,5 %, čo je dobrý výsledok. „Pokračujeme v tomto trende poklesu už niekoľko rokov. Uplatňujeme najmodernejšie trendy v pôrodníctve, ktoré preferujú prirodzený spôsob privedenia dieťaťa na svet,“ dodáva k štatistikám primár Gynekologicko – pôrodníckej kliniky Nemocnice Košice – Šaca MUDr. Erik Dosedla.

Nemocnica Košice-Šaca a.s. je držiteľom certifikátu Baby Friendly Hospital.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *