Henkel otvára v Bratislave vlastnú škôlku. Chce ísť príkladom

Bratislava je po nemeckom Düsseldorfe iba druhým mestom, kde začala fungovať firemná škôlka. Tá sa v slovenskom hlavnom meste môže postarať až o 100 detí zamestnancov spoločnosti Henkel Slovensko. Od dnes ju navštevuje prvých 30 ratolestí vo veku od dvoch rokov.

Pre spoločnosť Henkel Slovensko v Bratislave pracuje dnes 1 700 zamestnancov s priemerným vekom 29 rokov. Z nich až 80 % tvoria ženy. Mnoho kolegov po návrate z materskej alebo rodičovskej dovolenky rieši, kam umiestniť svoje dieťa. V súčasnosti je v spoločnosti Henkel 120 žien, ktoré čerpajú materskú dovolenku. „Zaujímame sa o to, čo naši zamestnanci potrebujú. Či sa jedná napríklad o zabezpečenie bezproblémovej starostlivosti o dieťa, alebo úpravu pracovnej doby. Toto všetko našim kolegom poskytujeme, lebo vieme, že sa to prejaví na väčšej pohode aj v práci. Týmto prístupom chceme ísť príkladom aj ďalším spoločnostiam na Slovensku,“ hovorí Irena Muchová, manažérka ľudských zdrojov zo spoločnosti Henkel pre Slovensko a Českú republiku.

Kapacita škôlky je až do 100 detí. Od začiatku septembra, ju bude navštevovať prvých 30 detí zamestnancov spoločnosti a tento počet by sa mal ďalej zvyšovať. Škôlka sa nachádza priamo v areáli spoločnosti Henkel na Záhradníckej ulici v Bratislave. Deti v nej majú k dispozícii aj detské ihrisko. Starostlivosť a predškolskú výchovu bude mať na starosti tím profesionálnych pedagógov. „Zamestnanci si nemusia lámať hlavu nad tým, čo s dieťaťom, keď sa oň nemôže kvôli práci postarať ani jeden z rodičov alebo z príbuzných. Ráno prídu aj s dieťaťom a po práci si ho zoberú. Cez deň budeme mať program, ako každá iná škôlka,“ hovorí Monika Véghová, riaditeľka Henkel škôlky. „Deti sa môžu tešiť na zaujímavé krúžky, interaktívne hračky a bohatý zážitkový vzdelávací program, ktorý sme pre nich pripravili“, dodáva.

Spoločnosť Henkel so svojimi vedúcimi značkami a technológiami celosvetovo pôsobí v troch oblastiach podnikania: Starostlivosť o domácnosť, Beauty Care a Adhesive Technologies (Lepidlá Technológie). Spoločnosť, založená v roku 1876, so svojimi známymi značkami Persil, Schwarzkopf a Loctite globálne zastáva vedúce postavenie na trhu tak v spotrebiteľských, ako aj priemyselných odvetviach. Henkel zamestnáva takmer 50 000 pracovníkov. V roku 2014 dosiahol tržby vo výške

16,4 mld. eur a upravený prevádzkový zisk vo výške 2,6 mld. eur. Prioritné akcie spoločnosti Henkel sú evidované v indexe DAX na nemeckej burze cenných papierov.

Na Slovensku pôsobí Henkel vo všetkých troch strategických oblastiach už od roku 1991. Henkel Slovensko predáva viac ako 50 značiek a dnes spoločnosť zamestnáva 1 700 pracovníkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *