Na Hrnčiarskej ulici budú opäť vystavovať šikovníci

Košice, 11. augusta 2015 – Malebná ulička v centre Košíc sa opäť zaplní šikovníkmi. Tentokrát sa šikovní východniari so svojimi ručne vyrábanými drobnosťami, zaujímavými nápadmi a tradičnými remeslami odprezentujú 21. augusta. Podujatie s názvom Šikovníci na Hrnčiarskej ulici sa začína o 14:00 hod.

Na Uličke remesiel sa predstavia šikovní a kreatívni handmade výrobcovia z celého východného Slovenska. Návštevníci podujatia budú môcť obdivovať šité, cínované a soutache šperky, korálkové brošne z ríše hmyzu, nástenné hodiny z repasovaných gramofónových platní, ručne vyrábané diáre a zápisníky, vyšívané oblečenie s folklórnymi motívmi či maľovaný hodváb. V tvorivých dielňach si zas vyskúšajú výrobu sviečok z prírodného včelieho vosku, odznakov, kamienkových obrázkov a ponožkových bábik. Uličku spestrí aj výstava malieb a kresieb, polymérových figúrok a patchwork výrobkov. V bohatom sprievodnom programe nebude chýbať obľúbené maľovanie na tvár, výmena kníh či hudobné vystúpenia.

Podujatie Šikovníci na Hrnčiarskej ulici je súčasťou projektu „Prechádzky uličkou remesiel“ realizovaného neziskovou organizáciou Košice región umenia a kultúry, n.o., ktorý je podporený Ministerstvom kultúry SR. Cieľom projektu je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.

11041563_1032945333412200_4030537768383987661_n

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *