Vodiči môžu v košickej MHD cestovať zadarmo

Od júla (1.7.2015) do konca októbra (31.10.2015) je cestovanie v mestskej hromadnej doprave výhodnejšie. Cestujúci, ktorí využívajú elektronickú peňaženku získavajú rovnaké benefity ako pri papierových lístkoch. Vodiči, ktorí sa rozhodnú pre verejnú dopravu, budú cestovať bezplatne. Zároveň pomôžu eliminovať hustotu dopravy najmä v denných špičkách.

Košickí mestskí poslanci v pondelok (22.6.2015) schválili kompenzácie pre zložitejšiu dopravnú situáciu, ktorá začala v máji , keď sa k stavbe IKD pridala aj stavba MEU, čiže električkové uzly. Kompenzácie sú preto motivačným návrhom a budú platiť štyri mesiace, teda do ukončenia modernizácie električkových uzlov.

DPMK na svojej webovej stránke zverejní praktický kalkulátor predĺženia doby platnosti časového cestovného lístka. „ Na stránke dopravného podniku je od dnes (24.6.2015) umiestnený kalkulátor, prostredníctvom ktorého si môžu cestujúci skontrolovať výpočet cestovnej výhody,“ hovorí predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPMK Richard Majza. Dopravný podnik odhadol náklady za kompenzácie na 24 212 eur mesačne. V tomto období využíva najmä autobusovú trakciu, na ktorú má najnižšie náklady na prevádzku.

Kompenzácie platné od 1. júla:

Papierové cestovné lístky

– Cestovný lístok neprestupný do 4 zastávok sa bude považovať za cestovný lístok prestupný na 30 minút. Za cenu „4-zástavkového lístka“ bude možné prestupovať a využiť MHD na 30 min. (0,50 eur).
– Cestovný lístok prestupný na 30 minút sa bude považovať za cestovný lístok prestupný na 60 minút. Za cenu „30 min. lístka“ bude možné prestupovať a využiť MHD na 60 min. (0,60 eur).

Elektronická peňaženka

– Cestovný lístok neprestupný do 4 zastávok sa považuje za cestovný lístok prestupný na 30 minút. (0,48 eur).
– Cestovný lístok prestupný na 30 minút sa považuje za cestovný lístok prestupný na 60 minút. (0,58 eur).

Časové cestovné lístky:

– 30-dňový lístok – predĺženie platnosti o 7 dní,
– 90-dňový lístok – predĺženie platnosti o 21 dní,
– 180-dňový lístok – predĺženie platnosti o 30 dní.

Výhody vodičom:

V pondelok a piatok budú mať vodiči bezplatnú MHD, pokiaľ sa preukážu vlastným vodičským oprávnením a technickým preukazom motorového vozidla, ktorý nemusí obsahovať meno držiteľa vodičského preukazu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *