Slávnostné osadenie základného kameňa novej multifunkčnej haly KVP ARÉNA v Košiciach

KVP Aréna bude slúžiť ako hala pre ľadový hokej, hokejbal a inline hokej. Súčasťou projektu je aj vonkajšie multifunkčné ihrisko pre hádzanú a basketbal s odpruženým povrchom a tiež hokejbalové ihrisko. Hala bude mať klasickú oceľovú konštrukciu s opláštením sendvičovými panelmi. Súčasťou haly bude trojpodlažné zázemie so šatňami, bistrom, fitness centrom a základným priestorom pre divákov. O prevádzku sa budú starať štyria zamestnanci.

S výstavbou by sa malo začať okamžite po slávnostnom osadení základného kameňa, ktoré sa konalo 19. februára o 12:00 hod. na Základnej škole Drábova 3. Multifunkčná hala s ľadovou plochou by mala slúžiť svojmu účelu od Vianoc 2015. Vonkajší areál KVP Arény by mal byť dokončený do konca roku 2016.

Impulzom ku vzniku projektu bol nedostatok tréningových plôch v meste ktoré sa právom považuje za športové a hlavne hokejové. Hala bude využívaná žiakmi ZŠ Drábová a okolitým školám v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Košice. Vyhradené hodiny budú samozrejme slúžiť širkoej verejnosti. V prípade, že bude záujem zo strany rodičov a školy, prevádzkovatelia haly pripúšťajú možnosť prevádzkovania športových klubov.

Investori a partneri: FLM s.r.o., Mesto Košice, OZ Šport do Košíc

kvp arena

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *