Na druhom Štýlovom tanečnom plese sa stretnú majstri v tanečnom športe na vozíčku

Tanečný klub Ellegance v spolupráci s Rotary Klubom Košice pripravili na tohtoročnú plesovú sezónu Štýlový tanečný ples. V Spoločenskom pavilóne na Triede SNP 61 v Košiciach predvedú nadšenci spoločenských, moderných aj netradičných tanečných štýlov svoje umenie 30. januára o 19:00 hod.

Na parkete sa budú striedať amatérski tanečníci aj majstri sveta v tanečných súťažiach z TK Ellegance, ktorých sa za 7 rokov fungovania klubu nazbieralo vyše päťdesiat. Medzi nimi vynikajú najmä šampióni v tanečnom športe na vozíčku, integrovanej paraolympijskej disciplíne, na ktorú sa klub špecializuje. So svojou choreografiou sa predstaví aj Vlado Michalko, lektor ľudových tancov so zameraním na región stredného a východného Slovenska. V bohatom programe nebude chýbať moderná ani tradičná muzika. Postará sa o ňu zvučný hlas speváčky Anity Soul, Robo Opatovský a jeho akustický projekt Overtime či cimbalová formácia Silvayovci.

„Minuloročná plesová sezóna sa veľmi vydarila. Záujem o prvý ples, ktorý sme organizovali, bol naozaj vysoký, čo nás motivovalo k usporiadaniu ďalšieho ročníka. Okrem možnosti skvelej zábavy je to aj výnimočná príležitosť na prezentáciu netradičného tanca na vozíčku, ktorý nie je verejnosti veľmi známy. Veríme, že aj vďaka plesu sa nám podarí túto neľahkú športovú disciplínu spopulárniť,“ hovorí prezident tanečného klubu Peter Vidašič.

ples_2015Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta Košice Richard Raši. Ples organizuje TK Ellegance v spolupráci s Rotary Klubom Košice, ktorého materská organizácia Rotary International oslavuje v tomto roku 110. výročie založenia. Večerom bude moderátorsky sprevádzať Marek Petráš.

Cena vstupenky na ples je pre členov TK Ellegance 55 €, pre verejnosť 59 €. V prípade záujmu o kúpu kontaktujte TK na čísle 0915 949 727 alebo na mejlovej adrese info@tkellegance.sk.

Občianske združenie TK Ellegance bolo založené v roku 2007. Jeho cieľom je rozvíjanie všetkých foriem spoločenského tanca a tanečného športu u záujemcov bez ohľadu na vek a pohlavie, podpora talentu a potenciálu malých detí a realizácia športových a rehabilitačných aktivít pre ľudí s telesným postihnutím – vozíčkarov. Špecializuje sa na integrovanú paraolympijskú disciplínu – tanečný šport na vozíčku (súťažný spoločenský tanec na vozíčku), pri ktorej dochádza k priamej integrácii tým, že jeden z tanečných partnerov je na vozíčku a druhý je zdravý – chodiaci. TK Ellegance je prvým občianskym združením na východnom Slovensku, ktoré sa venuje tomuto druhu športu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *