Letecké spojenie Londýn – Košice – Londýn už využilo 100 000 cestujúcich

Presne jeden rok, dva týždne a jeden deň po spustení leteckého spojenia Londýn – Košice – Londýn oslavuje letisko Košice a Wizz Air 100 000 cestujúcich na tejto linke. Prvý let sa uskutočnil 17. septembra 2013 a odvtedy sa linka teší vysokému záujmu cestujúcich ako v Košiciach, tak aj v Londýne.

Šťastnou 100-tisícou cestujúcou bola Košičanka Gabriela Dunáková, ktorá priletela do Košíc vo štvrtok 2. októbra 2014 letom W6 7674 z Londýna. Pani Dunáková bola spolu so svojím manželom navštíviť dcéru. Bola to jej prvá cesta do Lodnýna a vďaka nej sa stala šťastnou majiteľkou spiatočnej letenky spoločnosti Wizz Air a malými darčekmi a kyticami ju potešili aj výkonný riaditeľ košického letiska Karl Dandler, primátor Košíc Richard Raši a viceprimátorka Renáta Lenártová.

Karl Dandler, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice: “Po uvedení pôvodne plánovaných dvoch frekvencií týždenne silný dopyt inšpiroval Wizz Air k pridávaniu ďalších letov až na úroveň desiatich letov týždenne, ktoré boli v ponuke počas leta. Pre nadchádzajúci zimný letový poriadok 2014/15 sú v predaji letenky na sedem týždenných letov. Sme radi, že ponuka Wizz Air-u reflektuje na existujúci záujem zo strany cestujúcich a veríme, že naša úspešná spolupráca bude pokračovať aj v dlhodobom horizonte.“

Ponuka letov spoločnosti Wizz Air z Košíc do Londýna

Destinácia Deň v týždni Čas odletu z Košíc Cena letenky od *
Londýn Luton Po, Ut, St, Št, Pi, So, Ne 11:25 29.99 EUR

*jednosmerná letenka vrátane letiskových poplatkov

Richard Raši, primátor mesta Košice: “Pred rokom sme boli plní očakávaní, či ťažko vybojovaná linka z Košíc do Londýna naplní predpoklady a či o ňu bude záujem. Som veľmi rád, že očakávania všetkých zainteresovaných strán sa nielenže naplnili, ale dovolím si povedať, že boli výrazne prekonané. Úžasné číslo 100 000 cestujúcich po 55 týždňoch prevádzky to len potvrdzuje.”

Renáta Lenártová, viceprimátorka mesta Košice a predsedníčka predstavenstva Košice Turizmus: “Význam linky do Londýna je z pohľadu rozvoja príjazdového cestovného ruchu nesporný. Veľmi ma teší fakt, že prvé ovocie v podobe 8 000 britských turistov sme už pozbierali a verím, že v ďalších rokoch prevádzkovania linky sa bude toto číslo iba zvyšovať, napríklad aj vďaka výnimočným podujatiam, ktoré sa v Košiciach organizujú – jedným z vrcholov roka je nadchádzajúci víkend, ktorý spája fascinujúcu Bielu noc a nenapodobiteľnú atmosféru najstaršieho európskeho maratónu.”

Šťastnou 100-tisícou cestujúcou bola Košičanka Gabriela Dunáková. Foto: Rado Mlýnek
Šťastnou 100-tisícou cestujúcou bola Košičanka Gabriela Dunáková. Foto: Rado Mlýnek

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *