Výmena kariet pokračuje

Dopravný podnik mesta Košice začal s výmenou kariet a vydávaním novej mestskej karty od januára 2013. Dôvodom bola bezpečnosť. Staré bezkontaktné čipové karty boli zneužité. Došlo k ich neoprávnenému dobitiu. Dopravný podnik pristúpil k výmene starých kariet, aby chránil záujmy ostatných cestujúcich. Prechod na novú mestskú kartu sa neoplatí podceňovať, pri starej karte totiž môže dôjsť k úniku osobných údajov. Nová mestská karta má v porovnaní so starou vyšší bezpečnostný štandard a väčšiu pamäťovú kapacitu. Okrem dopravnej aplikácie ponúka aj ďalšie služby v podobe zliav mestských podnikov na nákup niektorých tovarov a služieb. Tento rok sa k ním pridajú aj komerčné subjekty.

Zvýhodnenú výmenu starej karty za  novú majú v zmysle schváleného uznesenia Mestského zastupiteľstva cestujúci, ktorých karta ku dňu výmeny bola platná menej ako 2 roky a to za cenu 4,60 eur. Poplatok za vydanie novej mestskej karty bez zľavy je 6,80 eur. Staré bezkontaktné čipové karty platia do 30.6.2014. Po tomto termíne budú všetky zablokované a nebude možné ich ďalej používať. Od 1.7.2014 budú platiť už len nové  mestské karty.

Dopravný podnik začiatkom roka 2013 informoval o neoprávnených dobitiach starých kariet. Analýza za mesiace september a október 2012 dokázala, že DPMK prišiel o vyše 3 tisíc eur.

DPMK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *