Deň narcisov bol aj v Prešove

Do boja proti rakovine sa 12. apríla zapojili aj obyvatelia mesta Prešov. Ľubovoľnou finančnou čiastkou prispeli na starostlivosť o onkolo-gických pacientov. Na svoj odev si pripínali žltý narcis, ktorý je symbol nádeje.

Opýtali sme sa okoloidúcej mladej ženy „Aký má názor na túto verejnú zbierku?

Je to jedna z mála verejnoprospešných zbierok, do ktorej sa ja osobne zapájam každý rok. Myslím, že tým podporujeme dobrú vec. Vzbudzuje vo mne presvedčenie, že vyzbierané peniaze poputujú ľuďom, ktorí to skutočne potrebujú. Ja sama som ich potrebovala tiež. Prežila som niečo podobné a viem aké to je žiť v strachu a v neistote. Pred piatimi rokmi mi zistili rakovinu, ale vďaka včasnej diagnostike a okamžitej liečbe som sa z toho dostala. Myslím, že by ženy nemali zanedbávať preventívne prehliadky, ktoré sú veľmi dôležité. Môžu im zachrániť život, ako napríklad mne.

A ako ste na tom dnes? Chodíte naďalej na kontroly?“

Samozrejme, chodím na preventívne prehliadky a musím sa priznať, že táto skutočnosť ma natoľko poznačila, že si vážim každý jeden deň, ktorý môžem prežiť v kruhu svojich najbližších a priateľov. Človeka takéto veci poznačia.

Aj s takýmito osudmi ľudí sa denne stretávame, v príbehoch hľadáme odpovede aj na otázky, prečo práve mňa postihla táto choroba. Narcisom, symbolom nádeje, môžete aj vy vyjadriť solidaritu s osobami postihnutými rakovinou. Podrobnosti o zbierke nájdete na webstránkach http://www. dennarcisov.sk.

Iveta Burdejová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *