Site icon InfoMagazín

Máte postavu moletky? Poradíme vám, ako sa obliekať

Nie všetky ženy sa môžu pochváliť postavou modelky. Obchodov predávajúcich oblečenie neustále pribúda. Málo značiek však vyrába oblečenie pre moletky – pre ženy, ktoré si jednoducho nemôžu obliecť veľkosť S, aj keby chceli. Ako by sa však mali obliekať ženy, ktoré chcú zakryť rizikové partie ako zadok, stehná a silné nohy?

Nosievajte kabáty a saká do pása

V žiadnom prípade si nekupujte dlhé kabáty, poprípade kabáty a bundy do šírky. Zbytočne by vás rozširovali a požadovaný efekt by ste nedosiahli. Keď tak, tak vyhľadávajte kabáty, saká a bundy strihané v páse, čiže do pása. Rozhodne vám neodporúčame vyberať si kabáty, ktoré majú vypchávky na ramenách. Vašu postavu by to ešte viac rozšírilo a mali by ste pocit, že máte na sebe väčšiu pánsku bundu a nie dámsky kabát.

Kupujte si úzke sukne

Ak chcete zakryť široké boky, tak vám jednoznačne odporúčame úzke sukne nad alebo pod kolená. Skôr si vyberajte v neutrálnych farbách, ako v hnedej, béžovej, či čiernej. K takýmto sukniam nosievajte vyššie topánky. Oceníte ich najmä, ak ste nižšej zavalitejšej postavy. Čo sa týka vrchného dielu, k sukniam si zo šatníka vyberajte elastické tuniky pre moletky. Nemusíte sa báť, aj takéto tuniky sa predávajú.

Ak patríte k obéznejším ženám, vyhýbajte sa pastelovým farbám a príliš prečačkanému oblečeniu. Pôsobilo by to rušivo a výsledok by to neprinieslo. Stavte skôr na klasickú elegantnú módu. To však ale neznamená, že si raz za čas nemôžete dovoliť tepláky s pohodlnou dámskou mikinou. Aj v tomto prípade platí, že menej je niekedy viac. Okrem výrazného vzorovaného oblečenia obmedzte aj nosenie výrazných šperkov. V žiadnom prípade nenosievajte legíny. Zvýraznilo by to vaše široké boky a stehná. Dámy, nebojte sa, že si v obchodoch nenájdete niečo na seba. Nerobte však zo seba modelku a kupujte si oblečenie, ktoré je vhodné pre váš typ postavy.

Exit mobile version