Ako získať najlacnejšie pzp?

Povinné zmluvné poistenie je už aj podľa názvu jednoducho povinné. Zákon jednoznačne vraví, že každé motorové vozidlo musí mať uzatvorené platné pzp. Hoci ho mnoho vozidiel nemá, takéto konanie sa nevypláca. Pokuta za nezatvorené povinné zmluvné poistenie sa môže vyšplhať do nepeknej výšky. Navyše, ak s takým vozidlom spôsobíte nehodu, Slovenská kancelária poisťovateľov bude od vás úhradu škody vymáhať súdnou cestou.

Pod povinným zmluvným poistením sa skrýva finančná ochrana držiteľa alebo majiteľa motorového vozidla, ktorá sa využije v prípade vznesenia nároku poškodeného na náhradu škody, ktorá bola spôsobená poisteným vozidlom. Povinné zmluvné poistenie je riadené zákonom o povinnom zmluvnom poistení, ktorý bol už viackrát novelizovaný.

Najlacnejšie pzp pre zodpovedných vodičov

Uzatvoriť si povinné zmluvné poistenie jednoducho musíte, keďže ide o zákonnú povinnosť. Nemusíte však zaň vždy platiť horibilné sumy. Ako teda získať čo najlacnejšie pzp? Dôležitým faktorom je bezškodový priebeh. Ak ste zodpovedným vodičom a za dlhé obdobie ste nemuseli riešiť žiadnu poistnú udalosť, poisťovne to ocenia. V mnohých prípadoch ide o výrazné zľavy. Dá sa však ušetriť aj na iných faktoroch, tie ale, bohužiaľ, ovplyvniť nedokážete. Patrí k nim napríklad hmotnosť i výkon vozidla, ako aj váš vek.

Najlacnejšie pzp odhalíte aj s kalkulačkou

Aby ste získali najlacnejšie pzp, môžete na porovnanie využiť online kalkulačku. Vďaka nej nájdete najvýhodnejšiu ponuku, akú vám môžu jednotlivé poisťovne dať. Na kalkulačku sa môžete spoľahnúť, ak vám končí poistné obdobie alebo potrebujete uzatvoriť nové povinné zmluvné poistenie.

Nie je to len o cene

Cena nie je vždy pri výbere poisťovne rozhodujúcim faktorom. Je vhodné pozrieť sa napríklad aj na asistenčné služby, ktoré daná spoločnosť ponúka. Odtiahnutie auta do najbližšieho servisu, pomoc pri nehode v zahraničí či problémom so zabuchnutými kľúčmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *