pneumatika

Pozor na staré pneumatiky

Mnohí z nás sa neboja nakupovať pneumatiky z druhej ruky, neuvedomujú si však, že im môže hroziť vážne nebezpečenstvo. Nikto predsa nevie, ako sa predošlý majiteľ o pneumatiky staral a čo všetko majú za sebou…

Žiadajte si rok výroby

Či už nakupujete pneumatiky z druhej ruky, alebo kupujete nové pneumatiky cez internet, nehanbite sa svojho predajcu opýtať na rok výroby. Všeobecne sa vraví, že pneumatika sa opotrebuje približne do piatich rokov, prihliada sa však aj na skladovanie gúm, druh vozovky či spôsob jazdy šoféra. Kvalitnejšie pneumatiky majú špeciálne zloženie a dokážu spomaliť starnutie pneumatiky, avšak popraskaniu gumy nezabránia úplne, to je jednoducho proces, ktorý sa nedá zastaviť. Pri nákupe pneumatík z druhej ruky majte na pamäti, že hoci pneumatika nevykazuje žiadne známky poškodenia, jej predošlý majiteľ mohol často postávať s autom na hranatom povrchu. Tiež neviete, koľkokrát počas využívania pneumatík musel opravovať defekt. Toto všetko sú riziká, ktoré nás skôr lákajú k nákupu nových pneumatík, či už cez internet, alebo v kamennej predajni.

Letné, zimné aj celoročné

Sú šoféri, ktorí nedajú dopustiť na celoročné pneumatiky. Nemusia dávať pozor na teplotné zmeny a každú jar a jeseň myslieť na prezutie gúm v servise či u seba v garáži. Niektorí odborníci však zastávajú názor, že je dobré zaobstarať autu letné aj zimné pneumatiky, s ktorými bude jazda ešte bezpečnejšia a pohodlnejšia. Na stránke Pneueshop.sk si vyberie každý a za skvelé ceny. Pri nákupe sa nepozerajte len na značku pneumatík, ale aj na ich jazdné vlastnosti. Orientujte sa predovšetkým na spôsob vašej jazdy a údaje, ktoré máte zapísané v technickom preukaze. Ak sa neviete rozhodnúť, na internete nájdete množstvo testov pneumatík, zaiste sú smerodajné a pomôžu najmä laikom.

Foto: Pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *