cyklista

Ideálny čas vytiahnuť bicykel

Leto je za rohom. Ak ste ešte stále rozhodnutí tohto roku schudnúť do plaviek, možno by ste to mohli skúsiť práve bicyklovaním. Chudnutie nie je vždy o diéte a návšteve fitnescentra. Starajte sa najmä o to, aby ste dosiahli väčší výdaj ako príjem energie.

Bicyklovanie je forma aerobiku

Nikdy predtým ste s aerobikom neprišli do kontaktu? Potom musíte vedieť, že účinnosť tohto druhu cvičenia závisí od jeho dĺžky a množstva vynaloženej energie. Ak sa teda rozhodnete chudnúť na bicykli, odporúčame vám nie desať minút denne, ale radšej rovno hodinu. Tí čo na pohyb nie sú zvyknutí, sprvu môžu mať problém so svalovou horúčkou, ale už naše staré matere vraveli, že pre krásu sa trpí. Skúste začať miernym tempom a po pár minútach, keď už bude telo zahriate, trochu zrýchlite. Výhodou bicyklovania je, že nezaťažuje vaše kĺby. Vybudujete si ním kondíciu, zrýchlite metabolizmus a posilníte si srdce. Samozrejme, ak sa bicyklovaniu plánujete venovať dlhodobo, je dobré si zaobstarať na tento spôsob chudnutia vhodný bicykel. Chcete predsa sedieť pohodlne a jazdiť bezpečne. Starý bicykel, z ktorého odpadáva reťaz, radšej nechajte v pokoji odpočívať v pivnici.

Bicykle pre deti i dospelých

Nechcete sa bicyklovať sami? Tak potom pokojne zapriahnite do športovania aj svoju rodinu. Bicyklovanie predsa milujú už malé deti. Spravte si aspoň trikrát do týždňa rituálne kolo okolo svojho mesta alebo na hrádzi. Skvelo vám poslúžia horské alebo cestné bicykle. Pokiaľ však máte záujem cvičiť sami a dostať sa aj mimo mesta a udržiavané cesty, určite sa rozhodnite pre kvalitnejšie horské celoodpružené, trekingové alebo krosové bicykle. Tie totiž zvládnu aj náročnejší terén, s ktorým by mestské bicykle mohli mať problém. Skvelé bicykle pre seba a svoje ratolesti zoženiete napríklad na stránke Kubicasport.eu.

Foto: Pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *