S príchodom jari rastie ponuka ojazdených vozidiel na slovenskom trhu

Bratislava, 9. marca 2017 – Vo februári rapídne vzrástol počet ponúkaných ojazdených vozidiel na slovenskom trhu. Celkovo bolo inzerovaných 62 000 ojazdených automobilov, čo je až o 19 000 viac ako minulý mesiac. Výsledky vyplynuli z pravidelnej analýzy spoločnosti AAA AUTO, ktorá trh s ojazdenými automobilmi kontinuálne monitoruje a vykonáva jeho hodnotenie.

Februárové štatistiky so sebou prinášajú výrazné zmeny najmä v počte ponúkaných ojazdených áut na trhu. Kým v januári bolo zjavné, že sa zákazníci stále finančne spamätávali z vianočných sviatkov, vo februári už trh s ojazdenými autami chytil nový impulz. A s príchodom jarného obdobia očakávame ešte väčší nárast počtu ojazdených vozidiel na slovenskom trhu,“ uviedla generálna riaditeľka AAA AUTO Karolína Topolová. Celkovo bolo inzerovaných 62 tisíc ojazdených vozidiel, čo je až o 19 tisíc viac ako v predchádzajúcom mesiaci. Štatistika mapuje celkový počet ojazdených áut ponúkaných na trhu z autobazárov a živnostníkov z odboru predaja ojazdených áut, ale aj firmami a súkromnými osobami bez nadväznosti na obchod s ojazdenými automobilmi.

Najviac ojazdených áut bolo už tradične v Trenčianskom kraji (20 208), najmenej v Košickom kraji (3 728). Prekvapil priemerný počet najazdených kilometrov, ktorý sa znížil takmer od dvadsať tisíc z januárových 143 272 km na 126 746 km. Priemerný vek automobilov v ponuke klesol na hodnotu 7,2 roka. Priemerná cena automobilu pritom bola 19 780 EUR.

Februárová štatistika nepriniesla v rebríčku najinzerovanejších áut oproti januáru žiadne zásadné zmeny, svoje umiestnenie v TOP 10 si udržalo deväť z desiatich modelov. Novinkou je, že medzi najpredávanejšími vozidlami sa objavil Mercedes E. Trend vzrastajúcej obľube luxusnejších a bezpečnejších vozidiel naďalej pretrváva a svoje miesto v prvej desiatke si preto stále drží autá ako Audi A4 alebo dva rôzne modely značky BMW. „Je to len dôkaz toho, že slovenskí zákazníci začínajú čoraz viac dbať o svoju bezpečnosť a komfort na cestách,“ dodala Karolína Topolová.

Nejinzerovanejšie ojazdené vozidlá na slovenskom trhu vo februári 2017
1. Škoda Octavia
6. Škoda Superb
2. Volkswagen Passat
7. BMW 5
3. Audi 6
8. Audi A4
4. Volkswagen Golf
9. BMW 3
5. Škoda Fabia
10. Mercedes E

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *