Pre modernú domácnosť moderný krb

Už dávno neplatí, že krb máme v domovoch iba z dôvodu, aby nám bolo príjemne teplo. Často nám ide o to, aby sme svojím bytom či domom druhých zaujali, a preto si vyberáme aj krby, ktoré svojím moderným vzhľadom presvedčia ostatných o našom dobrom vkuse. Čo tak mať krb v byte?

Krbové vložky na želanie

Ak si myslíte, že pri rozhodovaní sa o krbe si veľa nenavyberáte, tieto riadky sú venované práve vám. Vo svete moderných krbov máte niekedy problém vybrať si ten pravý pre vás. Nejde len o stanovenie vlastností, aké by dobrý krb mal mať, aby ste si ho zadovážili, či už ide o jeho rozmery, alebo o jeho výhrevné schopnosti. Niekedy sa práve dizajn krbu pričiní o to, že po ňom zatúžime. Pokiaľ vlastníte byt, v ktorom je možné vykonať montáž krbu, zaiste vás bude zaujímať, z akých krbových vložiek si môžete vyberať. Čelné krbové vložky predstavujú rokmi overenú klasiku. Ide o klasický krb umiestnený väčšinou v strede steny, na ktorý sa pozeráte ako na televízor. Často to tak aj naozaj je, pretože blikot ohňa nás láka, aby sme sa do krbu pozerali celé hodiny ako na dobrý film. Divadielko, ktoré rozohrajú plamene, už zlákalo mnohých. Rohové krbové vložky sa aplikujú, ako už z názvu vyplýva, do rohových krbov do rohu miestností. Vídať ich najmä medzi obývačkou a kuchyňou alebo v iných miestnostiach, ktoré neoddeľuje priečka. Z krásy tohto krbu sa tak možno tešiť z viacerých uhlov. To isté platí aj pre trojstranné moderné krby. Ešte väčší komfort poskytujú obojstranné krbové vložky, ktoré prinesú teplo do vášho domova do dvoch miestností naraz, pričom tieto miestnosti sú oddelené stenou a každý, kto sa na krb pozerá, vidí plameň rovnako, v jednej i druhej izbe. Do špecifických druhov interiérov skvele zapadnú moderné oblúkové krby alebo prizmatické krby. Ohniská krbových vložiek sú veľmi tesné a už aj pri jemnom posunutí páčky oheň okamžite zareaguje intenzitou horenia. Výhodou moderných krbových vložiek je maximálne využitie paliva a minimalizovanie tepelných strát.

Rozhodli sme sa postaviť krb

V prípade, že ste sa rozhodli pre krb do svojho bytu, nečaká vás náročná cesta. V dobrej predajni vám odpovedia na všetky otázky, poradia vám, aký druh krbu bude pre vás najvhodnejší, vypracujú vám bezplatne cenovú kalkuláciu a navrhnú vám krb priamo na mieru. Pri navrhovaní krbu sa bude zohľadňovať, či budete krbom vykurovať byt primárne, alebo to bude len jedna z alternatív. Niekto si rád posedí pri krbe preto, že to má svoje čaro počas prvých chladných večerov, iný uprednostní vykurovanie krbom, pretože ho možno vyjde oveľa výhodnejšie. Samozrejme, tam sa to nekončí. Majstri kachliari sa postarajú o bezpečnú stavbu krbu, takže sa nemusíte báť, že prípadným požiarom ohrozíte aj svojich susedov. Takzvaná stavba krbu na kľúč je s odborníkmi jednoduchá, ale veľmi precízne vykonaná. Pri montáži krbu sa používa certifikovaný materiál schopný znášať veľmi vysoké teploty. Moderné typy krbov vám ponúkajú aj funkciu bezšrotového horenia. Palivo v tomto prípade úplne dohorí a vy sa môžete tešiť z maxima tepelnej energie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *