Otvára sa 3. ročník grantového programu Šariš ľuďom

Pivovar Šariš v spolupráci s Komunitnou nadáciou Veľký Šariš vyhlasujú tretí ročník grantového programu Šariš ľuďom. Projekty zamerané na rozvoj cestovného ruchu alebo zamestnanosť žien, seniorov, či inak sociálne znevýhodnených si podelia až 16 000 eur. Prihlasovanie projektov začína 17. októbra 2016 a potrvá do 16. januára 2017.

O príspevok z grantového programu Šariš ľuďom môžu požiadať neziskové organizácie, občianske združenia, nadácie a neinvestičné fondy. Podmienkou je realizácia projektov na území Prešovského kraja v období od 1. marca do 31. augusta 2017.

 „Užitočných a verejnoprospešných projektov na podporu rozvoja cestovného ruchu ale aj zamestnanosti v tomto regióne je ozaj potreba. Tento kraj je krásny a neprávom trochu opomínaný, preto sa snažíme pomocou Šariš ľuďom podporiť jeho rozvoj,“ hovorí Drahomíra Mandíková, riaditeľka pre firemné vzťahy a komunikáciu, Pivovary Topvar, pod ktoré patrí pivovar Šariš.

V minulom ročníku programu Šariš ľuďom si sumu 16 000 EUR rozdelilo 13 neziskových organizácií, ktoré pomohli  renovácii historických pamiatok, tvorbe pracovných miest a vďaka nim sa zrealizovali zaujímavé kultúrne podujatia, ktoré ocenilo množstvo návštevníkov. Viacero občianskych združení sa rozhodlo podporiť rozvoj turizmu obnovou hradov, ktorými sa Prešovský kraj môže pýšiť. „Vďaka grantu z programu Šariš ľuďom a množstvu šikovných dobrovoľníkov sú hrady Plaveč, Jasenov, Brekov a Čičva prístupnejšie, viditeľnejšie a turisticky atraktívnejšie. Sedem hradov a zrúcanín okolia Prešova zviditeľnil projekt Rok Prešovskej hradnej cesty, okrem iného aj postavením pútavej hradnej brány na Hlavnej ulici v Prešove,“ uviedla správkyňa Komunitnej nadácie Veľký Šariš Štefánia Lenzová.

kosenie-na-sarisskom-hrade-lightbox

Projekty zamerané na  podporu zamestnanosti sa venovali práci s ľuďmi zo znevýhodnených sociálnych skupín. Vďaka projektu OZ Barlička s názvom Práca šľachtí II získavali hendikepovaní ľudia s chuťou do práce praktické zručnosti v kaviarni, konferenčnom centre a podieľali sa na tvorbe bezbariérovej mapy. S novonadobudnutými skúsenosťami už môžu pracovať v novootvorenej S3 caffé – unikátnej bezbariérovej kaviarničke v Prešove.

Ako sa do programu prihlásiť?

Uchádzať sa o príspevok je možné vyplnením formulára, ktorý sa nachádza na www.pivovarytopvar.sk a na www.komunitna-velkysaris.sk  spolu s kompletnými pokynmi vypĺňania žiadostí. Vyplnený a podpísaný formulár je potrebné zaslať poštou v obálke označenej názvom Šariš ľuďom na adresu Komunitná nadácia Veľký Šariš, Nám. Sv. Jakuba 26, 082 21 Veľký Šariš, alebo mailom na adresu komunita@nextra.sk s predmetom mailu Šariš ľuďom. Medzi najlepšie projekty, ktoré zároveň splnia kritériá štatútu, sa rozdelí suma 16 000 €. Maximálna výška príspevku na jeden projekt je 2 500 €, pričom jeden žiadateľ môže získať  podporu len na jeden prihlásený projekt.

drevarsky-plener-troch-kralov-lightbox

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *