Folklórny festival Jánošíkove dni s bohatým programom

Terchová – Od 4. do 8. augusta patrila Terchová 54. ročníku medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni. V programe „terchovského štátneho sviatku“, ako ho nazývajú miestni obyvatelia, dominoval folklór, nechýbal tradičný vozový sprievod s krojovanými furmanmi a hrajúcimi muzikantmi vo vozoch, či prezentácie remesiel.

Novinkou v tohtoročnom programe bolo divadelné predstavenie „Kubo“ v podaní Terchovského národného divadla, ktoré sa odohralo vo štvrtok pod sochou Juraja Jánošíka. Osobitnú pozornosť si zaslúžil aj sobotný úspešný pokus o slovenský rekord v najväčšom počte spoločne hrajúcich heligonkárov. Nepísanú terchovskú hymnu „V pondelek doma nebudem“ spoločne zahralo 227 helingonkárov z celého Slovenska.

Slovenská agentúra pre cestovný ruch sa rozhodla využiť potenciál, ktoré toto podujatie ponúka a návštevníkom v rodisku Jánošíka sprostredkovala široké spektrum propagačných materiálov z jednotlivých regiónov Slovenska. Domáci, ale i zahraniční návštevníci tak mali možnosť vybrať si z množstva ponúkaných informácií o zaujímavých atraktivitách cestovného ruchu, a taktiež novinkách na tohtoročnú letnú sezónu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *