Spomedzi súťažiacich 6 tímov s celkovo 24 pretekármi zvíťazil tím riaditeľstva Slovenských elektrární, pred tímom OPOJ a tímom Slniečko z Nižnej.

Energia na kolesách prilákala 213 cyklistov

Najmladší účastník mal 1,5 roka a najstarší 79. Tretí ročník sprievodného podujatia pretekov Okolo Slovenska prilákal rekordný počet športovcov.

V rámci tretieho ročníka pretekov nadšencovEnergia na kolesách dnes v Piešťanoch súťažil historicky rekordný počet 213 rekreačných cyklistov. Víťazom sa stal Róbert Mitošinka so štartovným číslom 38, na druhom mieste sa umiestnil Martin Salovský s číslom 155 a tretí do cieľa dorazil Lukáš Riha so štartovným číslom 155. Spomedzi súťažiacich 6 tímov s celkovo 24 pretekármi zvíťazil tím riaditeľstva Slovenských elektrární, pred tímom OPOJ a tímom Slniečko z Nižnej, ktorý sa umiestnil na treťom mieste.

Najmladší účastník súťaže mal 1,5 roka a jazdil v sedačke s ockom. Najmladším účastníkom pretekov, ktorý súťaž absolvoval samostnatne, bol 5-ročnýMatej Mĺkvy. Najstarším pretekárom tretieho ročníka Energie na kolesách bol 79-ročný Arpád Csaplár, ktorý súťažil s štartovným číslom 1 a pretek absolvoval druhý raz.

Slovenské elektrárne, spoločnosť skupiny Enel, podporili podujatie ako generálny partner v rámci 60. ročníka Medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska (MCP OS).

V nedeľu o 11. hodine dopoludnia sa na štart tretieho ročníka pretekov postavilo 213 rekreačných cyklistov, ktorí na bicykloch a elektrobicykloch prešli 10,2 km dlhú trastu. Pre porovnanie, v roku 2015 na druhom ročníku Energia na kolesách súťažilo 171 hobby cyklistov.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *