Novorodenci v Žiline jazdia na nových Hyundai ix1

  • Spoločnosť Hyundai venovala Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline päť špeciálnych vozíkov Hyundai ix1 na bezpečnú prepravu novorodencov
  • Kmotričkou projektu je tentoraz Evita Urbaníková, známa spisovateľka
  • Hyundai pokračuje v odovzdávaní detských vozíkov pre novorodencov už v ôsmom slovenskom meste
  • Partnerom pokračovania projektu sú zdravotnícka spoločnosť VITAMED.SK a autorizovaný predajca vozidiel Hyundai v Žiline Alteria Motor

Novorodenci v Žiline si už od dnešného dňa budú užívať jazdu na novom vozíku Hyundai ix1. Výsledkom orientácie na rodinu a kontinuálneho pokračovanie projektu podpory pôrodníc sú ďalšie špeciálne pripravené novorodenecké vozíky, ktoré budú slúžiť nemocničnému personálu, mamičkám a ich novonarodeným ratolestiam. Úspešný projekt si získava ďalších nadšených podporovateľov a k štyrom vozíkom venovaným v spolupráci so zdravotníckou spoločnosťou VITAMED.SK pribudol aj piaty. Pochádza od veľkého miestneho fanúšika modelu ix1, žilinského autorizovaného predajcu vozidiel Hyundai, spoločnosti Alteria Motor, s.r.o. Odovzdávanie vozíkov sa tentoraz udeje vo veľmi špeciálnej situácii, keďže práve na tento týždeň pripadol Deň matiek. V roku 2015 sa na novorodeneckom oddelení Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline narodilo 1 456 detí, čo je o 101 viac ako v roku 2014.

Kmotričkou projektu sa tentoraz stala spisovateľka Evita Urbaníková pochádzajúca zo Žiliny. Keďže akurát je v radostnom očakávaní svojho tretieho dieťaťa, veľmi dobre rozumie tomu, ako takáto akcia pomáha čerstvým mamičkám a ich ratolestiam v prvých dňoch po pôrode. „Z pohodlia bruška do pohodlia vozíka. Pre niekoho možno bezvýznamný nemocničný doplnok, ale mamy vedia, že bábätko, ktoré sa cíti dobre a pohodlne, veľa spí, papá, priberá a má sa dobre. Každý takýto detail spríjemňuje čerstvým mamám pobyt v pôrodnici na maximum,“ povedala.

Nápad venovať novorodencom špeciálne vozíky Hyundai ix1 sa zapáčil tiež riaditeľovi Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Ivanovi Mačugovi. „Verím, že pobyt v nemocnici bábätkám spríjemnia aj tieto vozíky. Zaručia im bezpečnosť a pohodlie a možno tiež vďaka nim vyrastie raz z nejakého novorodenca úspešný motoristický pretekár,“ dodal s úsmevom.

2994_full

Podľa primárky novorodeneckého oddelenia Kataríny Jackuliakovej sa ročne v ich nemocnici narodí viac ako 1400 detí. „Snažíme sa poskytovať im čo najvyššiu lekársku aj ošetrovateľskú starostlivosť. Teším sa, že aj naši novorodenci budú patriť pod ,stajňu Hyundaiʻ a jazdiť na nových novorodeneckých vozíkoch,“ povedala. „Doteraz sme na oddelení používali pevné postieľky a detské kočíky. Vozíky prispejú k bezpečnému a aj elegantnému presunu novorodencov a rovnako pri vykonávaní skríningových vyšetrení,“ nadviazala na primárku vedúca sestra novorodeneckého oddelenia Amália Krkošková.

„V Žiline podnikáme už dlhé roky a okrem toho, že sme hrdí lokálpatrioti, veľmi sa nám páči aj nápad s novorodeneckými vozíkmi Hyundai ix1. Keď sme sa teda dozvedeli, že na rade je naše mesto, neváhali sme ani sekundu a hneď sme projekt podporili,“ uviedol Tibor Barica ml., riaditeľ autorizovaného dílera značky Hyundai v Žiline Alteria Motor.

Generálny riaditeľ Hyundai Motor Slovakia Robert Baumgartner je rád, že z odovzdávania modelov sa už na Slovensku stala tradícia a chce v nej aj naďalej pokračovať. Model Hyundai ix1 založil kategóriu vozidiel CFV (Compact Family Vehicle). „Prvýkrát sme ho predstavili v trenčianskej nemocnici a odvtedy mal už premiéru aj v Banskej Bystrici, na bratislavských Kramároch, v Košiciach, Nových Zámkoch, Prešove, Trnave a teraz aj v Žiline. Naša spoločnosť podporuje rodinné hodnoty a v tomto úsilí chceme zotrvať. Každému novorodencovi želám do života veľa šťastia a rodičom veľa krásnych chvíľ v ich najkrajšom životnom období. Keďže tentoraz odovzdávame vozíky počas týždňa, keď sa oslavuje Deň matiek, rád by som využil aj túto príležitosť, poďakoval  a vzdal úctu všetkým mamičkám, ktoré sa vzorne starajú o svoje ratolesti,“ uviedol.

2997_full

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *