Vyrovnaný stav finálovej série po štvrtom zápase

V Nedeľu, 17. apríla sa hral v poradí štvrtý zápas finálovej série Tipsport extraligy. Proti sebe nastúpil domáci tím HC ’05 iClinic Banská Bystrica proti hokejistom z HK Nitra. Zápas sa odohral v normálnom hracom čase, v tretinách padlo šesť gólov (2:1, 2:0, 0:1), pričom z víťazstva 4:2 sa tešili domáci Barani.

V prvej tretiny vyšiel domácim úvod stretnutia. Už v štvrtej minúte poslal do vedenia svoj tím pravý krídelník, Roman Tománek, ktorému skvelo nahrával Lukáš Hvila. Hvila sa totiž už dostal do šance, ale ešte pohotovo nahral spätnú prihrávku Tománkovi, ktorý zakončoval a nitriansky brankár, Michal Valent, bol bezmocný. Ďalší gól do siete Nitry pridal za necelé dve minúty Mário Lunter, ktorý prekonal Valenta strelou z oblasti pravého kruhu. Body za asistenciu si pri tomto góle pripísal Tomáš Matoušek a Ondřej Šmach, rodák z Hodonínu.

Následne si tréner HK Nitra, Antonín Stavjaňa, zobral oddychový čas, aby sa jeho tím spamätal a vrátil čo najskôr do hry. Očividne to zabralo, pretože o necelú minútu znížil stav na 2:1 nitriansky ľavý obranca, amerického pôvodu Jameson Milam. Prvá tretina sa ďalej niesla v množstve nádejných šancí, prevažne na strane domácich, ale žiadna neskončila gólovo.

Druhá tretina hosťom z Nitry vôbec nevyšla. Skóre sa menilo už v 23. minúte. Podobne ako v prvej tretine, domáci využili presilovku. Po tom, čo chvíľu držali hostí v ich obrannom pásme, sa podarilo Tománkovi opäť prekonať Valenta. Tentoraz však strieľal od modrej čiary a zvýšil na 3:1. Nasledovalo viacero parádnych príležitostí hostí, ale ochranca domácej svätyne, Jason Bacashihua sa zázračne postaral o to, aby ani David Laliberté, ani Justin Baker (obaja pôvodom z Kanady) nestrelili kontaktný gól. Naopak, opäť sa darilo domácim. V 31. minúte zvýšil už na 4:1 domáci center s kanadskými koreňmi, Jason Bast. Juraj Majdan mu poslal prihrávku a Bast z pravej strany vyslal bez prípravy delovku, ktorou prekonal Valenta.

hokej02

Tretia tretina bola divácky najmenej atraktívna a gólovo najchudobnejšia. Na finálnych 4:2 upravil prakticky na jej začiatku, v 44. minúte, spomínaný Laliberté. Nakorčuľoval si pred Bacashihuaovu bránu a po prihrávke od Mareka Slováka prekonal domáceho gólmana zo vzdialenosti asi troch metrov. V nasledujúcich minútach sa hostia snažili znížiť dvojgólové vedenie Bystrice, ale márne. Do dobrých príležitostí sa dostali Milam, Laliberté aj Ručkay, ale Bacashihua podržal svoj tím.

Po štvrtom zápase finálovej série je stav teda vyrovnaný na 2:2 a nasledujúci zápas sa hrá v stredu 20. apríla, teraz v Nitre, začína sa o 19:30. Aktuálne výsledky extraligy nájdete napríklad na http://extra.bet365.com/news/sk/hokej Obidva tímy majú rovnakú šancu na víťazstvo, takže sa diváci určite môžu tešiť na zaujímavé hokejové momenty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *