Báčsky Petrovec ochutná tvorbu košického bábkového divadla

Bábkové divadlo v Košiciach sa počas Petrovských divadelných dní predstaví na medzinárodnom divadelnom festivale dvoch krajín – Srbska a Slovenska. Diváci z Báčskeho Petrovca budú mať možnosť 14. 9. 2015 vidieť jednu z najúspešnejších inscenácii Bábkového divadla v Košiciach – KOZLIATKA A VLK. Príbeh neposedných kozliatok a hladného vlka je dobre známy každej generácii. Autorka hry Libuša Lopejská sa inšpirovala klasickou zvieratkovskou rozprávkou. V jej adaptácii však vystupujú len dve kozliatka – capko Zlatko a kozička Rózička – ako prototypy detí, ktoré často zostávajú sami doma a zavše im hrozí nebezpečenstvo.

Hosťovanie a prezentácia tvorby Bábkového divadla v Košiciach zviditeľní slovenské bábkarské umenie východného Slovenska vďaka projektu „Ochutnávka“ tvorby košického bábkového divadla“, ktorý finančne podporilo Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky v rámci programu Pro Slovakia.

Bábkové divadlo v Košiciach – kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja je jediné profesionálne divadlo svojho druhu na východnom Slovensku. Funguje od roku 1959 a od svojho vzniku má na konte 198 premiér.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *